Be the queen

Scroll this

Ili jesi ili nisi? Kraljica.

Identičan naslov vreba na više strana domaćih blogova? Da li je pretenciozan, obećavajući, podstičući? Jer šta sve znači #bitikraljica ? U suldom svetu suludih odnosa, šta jedna žena radi kako bi se osećala kraljevski? Ne, ne mislim samo na masaže, putovanja, šoping / doping stvarima, već na egzistencijalni osećaj sopstvene vrednosti. Pomagala su pomagala, neka uskoče kad zatreba, ali nešto kontam da je bez naše suštine njihovo postojanje uveliko obesmišljeno. Zato pitam – ii jesi ili nisi?
I koliko to često govorimo jedna drugoj? Zato hoću danas da ti kažem – gde si, bre, kraljice?

Kraljica si kada tumarajući životom, bolje upoznaješ sebe. Kada se sa sobom družiš i imaš snage sebi da priznaš ko si. Kada sazrevaš i ne kriješ se iza poželjno-prihvatljive ljušture. Kada dobru haljinu i kvalitetan nakit nosiš zarad ličnog (iliti PERSONALnog ;)) iskustva, a ne da bi izmamila uzdahe drugih. Kada živiš svoj život. Jer niko drugi na njega nema veće pravo.

Kraljica si i kada se baš stavljaš u uloge u kojima nikad boravila ne bi, u situacije koje prevaziaze tvoj osećaj bezbedne zone. Zato što znaš da samo tako možeš da se razviješ. Da se mrdneš iz tapkanja u okvirima sigurice i da dozvoliš sebi da eksperimentišeš sa osećajima.

Kraljica si kad ne osuđuješ. Kad se ne otuđuješ od svega što je ljudsko. Kad naslućuješ tuđu bol i patnju prikrivenu osmesima i ostavljaš drugom biću prostor da bude takav kakav je. Jer si prošao kroz slično. I znaš da nije lako.

Kraljica si kada uživaš u sebi i baš u ovom danu. Kad ne zaboravljaš da pogledaš u sunce kroz ozelenele krošnje u proleće. Kad si srećna tu gde si.
Kad ne bi bila srećnija da si neko drugi. Kada veruješ da tvoja sudbina zavisi od tvoje energije i kada imaš osećaj da živiš onako kako želiš.

Kraljica si kada se uhvatiš ukoštac sa nemiim događajima. Kada ne dramiš, ne paničiš i ne padaš u fras što se stvari ne odvijaju onako kako si zamislila. Ne obuzima te bes, već prihvatanje života. Razumevanje koje donosi sazrevanje. Učenje usput. Čitanje znakova pokraj puta.

Carica si kada ustaneš ujutru u haotičnom stanju, ne znaš šta ćeš pre, ne znaš gde udaraš, o sebe se saplićeš. Tada zaustaviš vreme, ugasiš elektronska odmagala i spremiš svojoj porodici doručak. Jednostavan, naizgled beznačajan dan, isključiš telefon i uključiš opciju – „zato što mi je ovo bitno“. Zato što ti je Život bitan. I zato što si svesna da prolazi. I da je svaki trenutak dragocen.

Kraljica si kada uživaš u svojim godinama. Kraljica si kada se osećaš dobro u svojoj koži iako si daleko od 90–60–90. Kada odrasteš u glavi i shvatiš da su proporcije i mere mitovi za nesigurne ženske duše večito sklone da se unesrećuju zbog ideala, njima težeći.

Kraljica si kada nisi u prvom redu. Kada je prvi red tamo gde si ti. Kada svojom prirodnošću pleniš i ne pokušavaš nikoga da zaseniš. Kada si sasvim obična, zato što si unutra neobična. Ne mora to niko da zna. Važno je ono što ti znaš. Kraljica ima snagu da nosi sebe. Svoje mile i nemile strane. Zato što je kraljica svog tela i duše. Svoje realnosti i svog unutrašnjeg sveta.

Carica si kada vodiš svoj posao kako ti želiš. Određuješ pravila i zaljubljuješ se iznova svakog dana u nove izazove.
Carica si kada od srca želiš da pomogneš drugim devojkama sugestjama kako da se doteraju za neki njima bitan događaj (Milena Fabrique, slobodno se pronađi, na tebe mislim. 🙂 I to ne samo manekenkama, već svakodnevnim devojkama koje vole da jedu sarmu. 🙂 Mi koje volimo i tvoje haljine nosimo, na tome ti se zahvaljujemo (post koji sam posvetila njenom radu, pogledajte OVDE)).
Zato kraljice žele haljine koje im pristaju. Dovoljno upadljive, a opet dovoljno ženstvene da istaknu prirodnu lepotu, bez prožderavanja ličnosti. Jer prave kraljice nipošto ne ulaze u haljine koje njih nose.
Be yourself, no matter what they say
Fabrique haljine koje smo na ovom snimanju nosile urađene su od fine čipke sa izvezenim kristalima i perlicama, zamišljene kao svevremenski komadi jer očiglednu dozu romantike niko im ne može osporiti. U ovim raskošnim haljinama uz Personal brilijantski nakit, sjackale smo jače od svetala u Hajatu. 😉 Bogata venčanica i kratke haljine za kume/deveruše/gošće na venčanju zaustavljale su vreme (a i bo’me i goste hotela ;)) u jednom kraljevskom trenutku u kome smo se poigravale sopstvenim osećajem glamura.

Kažu da se ljubavi na prvi pogled ne dešavaju tako često, a moram reći, i meni ne naročito. Međutim, jedna naizgled neupadljiva haljina, krila je svoje zanimljivo naličje koje osvaja. Ona ništa nije otkrivala na prvi pogled, već na drugi. I to onaj otpozadi. Gola leđa dubokog izreza, bogati rukavi koji joj daju boho šmek, visoka elegancija, izgleda da treba da pogledam malo bolje. It looks like my cup of tea. Dopadao mi se način na koji se rukavi pokreću u ritmu njihanja tela, nemoguće je ne osetiti se ženstveno i privlačno u ovom prefinjeno-ogoljenom, baš tamo gde treba, diskretno naglašenom seksipilu. Sa druge strane, meni je najbitnija ležernost odevnih komada, čak i kada su za posebne prilike, moram imati osećaj da sam na sebe navukla fin komad koji ne steže, ne obavja i ne guši, već samo nonšalantno pada niz telo. Poželela sam tu haljinu za sebe, najpre je bila drugima nuđena, ali je meni bila suđena. 🙂

Kako sam večito u potrazi za novim, kvalitetnim brendovima nakita što zbog mojih mladenaca, što zbog ličnog gušta, uživam kada ugledam nešto drugačije i osobeno. Zlatara Personal najpre me je prijatno iznenadila dizajnom svog kataloga, mirnim i nenametljivim bojama u kojima je spojen izgled finalnog proizvoda i procesa u samoj izradi nakita. Jako lepo, odmereno i kvalitetno, bio je moj prvi utisak. Drugi utisak je samo opravdao prvi. Ljubazni i gostoljubivi, izaći će u susret svakoj želji jer oni zaista uživaju u kreiranju made in Serbia „nakita sa ličnim pečatom“.

Za ovo kraljevsko druženje, biram divan komad vereničkog prstena sa brilijantom, drugačije izrade od već viđenih „soliterki“. The less is more, jedan, ali vredan. Važi i za muškarca i za prsten koji nosite. 🙂 Mali savet koji mogu dati kada je o burmama reč – birajte one koje najviše liče na vas, one koje vas ne opterećuju ni u jednom trenu kako ćete ih nositi svakog dana. Moraju biti udobne i moraju vam se silno dopadati jer ih nećete baš često, kako se većina nas nada, menjati i svaki čas skidati. Dve jako neobične i netipične za mene, privukle su moju pažnju. Da li postajem ekcentrična zamorena morem istosti? Ombre brilijanti u dva niza i burma od roze zlata sa ručno ugraviranim floralnim motivima, ne znam koja mi se burma više dopala. Jedna me podseća na prirodni sklad, dok se druga preliva poput stenja na morskoj pučini. Za jutra na planini i noći na pučini. 😉

Razmišljajući o čitavom ovom „biti il’ ne biti kraljica“ snimanju utisak je sledeći – svaka od nas iznela je priču na svoj način, prema svom karakteru, baš tako da odslika svoje malo kraljevstvo zadovoljstva. Sobom i jednim malim #bethequeen momentom. Fiesta može da počne! Spremne smo za ples do jutra!

Možda je začudno reći koliko smo se nasmejano provele na ovom #bethequeen druženju koje je Milena Fabrique organizovala? Ili, pak, nije. Ženska enegija nas je spojila, sve smo bile carice svojih svojih kraljevstava. Negde u tranziciji postajanja princeza u kraljice, ti odrazi ženske nesigurnosi, rivalstva, ljubomore i sitne ženske pakosti nestaju. Haljine su se zakopčavale, šminkerke pozajmljivale, cipele trampile. Osmesi razmenjivali, iskreni komplimenti udeljivali. Pazile smo jedna drugu, da se ne sapletemo, ne spotaknemo o sopstveni ego dok se penjemo malo više, da se osmehnemo malo šire jer ko zna gde ćemo sutra biti?
Žena bi ženi morala biti najveća podrška, a ne kamen spoticanja. Najveća borba nikada nije protiv druge žene, uvek je protiv same sebe.

Zato te još jednom pitam, ili jesi ili nisi? Carica.
A znam da jesi.
Pleni. Sijaj. I obasjaj svet svojom unutrašnjom snagom.
Be the queen.
Girl power.

* Posebnu zahvalnost dugujem jednoj od najboljih šminkerki u gradu, Neni Ilić, što je sve lepo na mom licu istakla, kao i Darku Pandurskom (Ucha hair) što je kosu napravio silnom i buuuujnom, kao za reklamu. 🙂 I dragoj Tamari Milisavljević na manikiru.
Najveći pozdrav za sve devojke koje su ovo snimanje učinile prijatnim i druželjubivim: Jovani Radojičić, Anastasiji Milojević, Lili Mitrović i Zorani Jovanović.
Haljine: Fabrique // Nakit: Zlatara Personal // Dekoracija: Studio Teatrix // Torte: Cake Rouge // Mesto snimanja: Hotel Hyatt Regency // Fotograf: Nikola Marinković

autor: Ivana Marinković Mandić

 

5 Comments

  1. Bravo kraljice!!:) svaka čast na originalnom tekstu, pleni tvojom neverovatnom energijom ali i elegancijom i lepotom!! Divno!!!:)

  2. Staša, K.R.A.LJ.I.C.A. S.I.
    Kraljica si kada se raduješ drugoj ženi, kada se njome inspirišeš, sa njom zajedno raduješ i umeš da joj se nađeš.
    Ti si jedno neverovatno plemenito biće, prosto nestvarno dobro za ovo doba. Mnogo mi je drago što smo se upoznale i delile neke zajedničke trenutke. Hvala ti. <3

  3. Predivnaaa, preelegantna :)) Ali ono sto me je ostavilo bez reci je tekst. Toliko kraljevski i carski da ni sama ne znam sta bih vise dodala :)! :***

  4. Prefina i prefinjena! Kraljice! Od obične stvari, napraviš tekst za razmišljanje. Za nezaborav!

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.