Digital love

Scroll this

Ljubav u digitalnom traktu

Kako se samo fino zaređalo da gosti na Frajeru budu zaista strašni #frajeri! Talentovani za život, za pisanje i kritičko prosuđivanje. Spremni da sve dovedu u pitanje, da nas žacnu u debelo meso sujete i preispitaju trendove.

Marko Radovanac. Kolega sa faksa, car daroviti čiji su tekstovi prepoznatljivi po dozi blage ironije na uglovima usana koju prati dobronamerna kritika sa jakim poentama. Danas kopirajter, digital account manager i, najzad, project manager u Filmstreet-u. A u jezgru pesnik. Digitalni panker širokog srca, ljudina od čoveka koja vešto ukršta emociju i digitalizaciju. Ponovo piše, i to na Frajeru. Opako duhovit tekst koji se tiče svih nas. I pogađa pravo u srce svih skrivenih (ili transparentnih?) digitalnih hirova. Ili bolje reći, današnjih manira.

Za ljude koji gledaju oko sebe i revaluiraju. Pitaju (se). Da li muškarac i žena više ne postoje? Jesmo li postali samo tehnološki obrisi nekadašnjih bića? Nije bitno što ne živimo, sve dok onlajn bivstvujemo. Sve dok nam srce udara u ritmu otkucaja po tastaturi i dok nervozno posežemo za našim ultrabrzim, najnovijim gedžetima, dobro je, ipak. Imamo net. Živi smo.

Ne razgovarajmo, komunicirajmo.
Ne gledajmo u oči, skenirajmo.
Ne izjavljujmo ljubav, četujmo.
Jer svakako ćemo „otići na tu kafu da buljimo u telefon“.

Poigrali smo se malo ovim pitanjima i pripremili mini-parodiju na celokupnu stvarnost.
Mare, na moju veliku radost, gostuje na Frajeru i otvara sezonu ljubavnih pisama. Pišući ono najmodernije. Digitalno.

Ljubavi Neodoljiva,
Tajno moje duše,
Sudbino živahnog osmeha,
Ne poznajem te. Ne poznajem, ali znam da postojiš. Čuo sam o tebi najlepše priče, te neke bajke skrivenih utopija, pohotnih osvajača i nevinih ukroćenih žudnji.

U današnjem svetu tanka je linija između romantike i patetike, seksa na plaži i Sex on the beach, #selfie ekstaze i seljakove radosti posle prve brazde. Volim te instagramalno, želim te fejsbukovski, napaljen sam tviteraški! I nije mi te dosta. Fejvujem te iskrenim pogledima, skidam lajkovima, želim retweet-om dok ne dostignem reach„razuma bez“! Volim te instagramalno, želim te fejsbukovski, napaljen sam tviteraški! I nije mi te dosta. Fejvujem te iskrenim pogledima, skidam lajkovima, želim retweet-om dok ne dostignem reach „razuma bez“!
Hoću sve sa tobom!
Da te skinem golu na Severnom polu, da pevamo našu pesmu sa Ovčara i Kablara, da mi ostaviš svoj ruž na usnama kraj Dunava.
Ti si moga srca fashion blogerka.

Način na koji šetaš Knez Mihailovom u roze-poze šorciću, dok „ljubičanstvenim“ šljokičasto lakiranim noktima svakih pet sekundi proveravaš rezultate čitanosti svog posta – čini da moje telo prekriju notifikacije strasti. I nije mi lako. Zaljubljujem se na toliko nivoa – od mejla do SMS-a. „Stokujem” te do ludila!

I možda samo malo, ali samo malo želim da me primetiš i pošalješ rikvest. Ili bar uključiš online chat.
Pruži mi priliku da te pridobijem rise ili valencia filterom, da naša veza preraste u tag i menšn. Poželi me digitalno, Foursquare-ujmo se iz puke znatiželje, neka tvoj smajli mom bude dar.

Moju iskrenost nikada ne dovodi u pitanje, jer ja ne pišem ljubavne pesme ili pisma, ja nisam od onih što miluju pogledom, ja nisam od onih što te startuju u gradu, na ulici, u kafiću – u pola noći.

Hipsterizujmo našu ljubav u analognom svetu digiverzuma!

Ne želim da krijem ništa od tebe, pa ni svoju ružnu prošlost koje se duboko stidim / bruka, sestro, kao kada Samanta ne može da upari boje ili Keri ode na selo, ili, ne daj žute štampe, neka Očajna domaćica napije!

Znao sam da uhvatim njen pogled i ušuškam joj se u snove.
Ali sa tobom neću tako.
Znao sam da joj napišem stihove na prvi otkucaj slova “lj”.
Ne brini, hashtaga mi.

Znao sam da pored nje zaboravim kako se zovem.
Danas imam link facebook.com/radoja.
Znao sam da joj skidam zvezde sa neba i prepustim se uzburkanim talasima emocija.
Osećanja izražavam vektorskim logoom.
Znao sam da joj otvorim vrata srca i poklonim ključ.
Username i password ne dajem više nikome, gorkog mi inboksa u očima.

Neću da misliš da ne posedujem fotografiju iz teretane ili sa CrossFit-a, da ne fotkam raznobojne zalogaje makrobiotičko – McIndijske kuhinje, stopala u pesku i malje na grudima. Za tvoju ljubav spreman sam da se borim iz svakog ugla – ptičje perspektive ili leđima okrenut pločicama u kupatilu.

Mi smo jedno! Mi zaslužujemo kolaž! Mi zaslužujemo share!
Stare vrednosti žive još samo u kvoutovima. Kao nedorečeni obrisi bizarne budućnosti kojom stremimo brzinom wireless-a.

Razumi me – želim da te gricnem kao apple! Da ti telo obuzme struja, da menjaš boje kao kablovska kanale! Želim da doživiš vrhunac torrent-a, ložeći se na moj seed!

Mi nismo kao štampana slova na papiru, čija boja ne jenjava, čija hartija pod prstima šuška i oštećuje PH vrednost kože. Mi nismo zarobljeni u svom gnezdu osećanja, leteći na krilima ljubavi – mi ne ispisujemo rukom romantiku upalih rupica na obrazu prilikom samo osmeha, pogleda ili dodira usana.

Nedostaješ svakim neobjavljenim statusom – jer kao i ti, ljubav merim količinom karaktera.
Nedostaješ svakim komentarom ispod mog – jer kao i ti, :* i <3 ne dajem bilo kome.
Nedostaješ svakom neupload-ovanom fotografijom svojom – jer kao i ti, pućim se slici tvojoj.

Smenjuju mi se misli o tebi kao serije na FOX Life televiziji, repriziram osećanja kao program RTS-a, tugujem kao posle komičnog šoua na Prvoj srpskoj!

Ljubomora za mene ne postoji, delio bih te sa svim profilima – bez targeta i na public!

Budi moja fashion hipsterka! Budi moj svet! Budi moj hard i software za #respect!

Ja sam samo Tvoje stranice fan – not!
Pratim parfem, kupaći kostim i torbicu koje nosiš. O tebi spamujem svakog bota. Život da delimo mogu da zamislim, čak i preko bloga!
Ljubim tragove koje ostavljaš po tastaturi, ulazim u trag svakoj IP adresi koja te uznemirava, znam ime tvoje mame preko zajedničkog profila taštine zaove!

I nikada ovu poruku neću objaviti javno!
Jer ugled i cenu ne dižem preko tvojih follower-a.
Jer sam želim da svojim uticajem utičem na uticajne koji utiču na uticajne uticajnih.

Jer sam pravi muškarac – ne pričam uživo, ali brzo otključavam ekran i palcem dižem Joypad iz bendža.
Daj mi svoj mejl, pa da izađemo na Vine-u.
Zauvek Tvoj na hide-u,
@MRRadoja

Tašne i kravate: RukOM // Frizura: Irena, Salon BOB // Šminka: Tanja Andrejević // Haljine: Fabrique // Nakit: Ana Z jewelry i iz privatnih izvora // Stilizacija odeće: Milena Zverzhanovski // Slatkiši: Muffin club // Restoran: Gnezdo organic // Asistent fotografije: Daniel Romanović // Fotograf: Nikola Marinković // Ispomoć na snimanju: Marina Čavić, Dragana Ivanović // Idejna postavka, organizacija i stilizacija seta: Ivana, Jedan frajer i bidermajer

 

0 Comments

 1. Hvala, Milice, puno! 🙂 I u ime tekstopisca i u fotorafovo ime. 🙂 I meni je ovaj post naročito mio, posebno zbog koncepta sprdačine sa svim našim slabostima. 🙂 Puno te pozdravljam, lajkujem i folovujem! 🙂

 2. @Toni, liscu namazani! Tebe sam čekala, riđobradi hipsterosaurusu! 🙂 Mala je talentovana, piše za sve pare. 🙂
  Ovo je sve od fenseraja što je uspelo da iziđe, što bi reko fotograf: “ali sad stvarno, uozbilji se i pući, nemoj da se blamiraš”. 🙂

 3. Nikad slađe potrošenih 10 minuta na netu :). Još se smejem. Kvalitetna šala, osmeh od uva do uva, eksplozija boja, modnih momenata i tvoje neiscrpne inspiracije. P.S Volela bih da imam štampani primerak ovog teksta, tek da se zna 😉

 4. Draga.
  Obožavam ove tvoje dragosti :* Svaki put mi se sve viš ei više sviđa kako si sve upakovala….

 5. Ti si jedan ultra sega mega giga kosmički car i nadasve dobar komad! Pusa

 6. Hahah, šta učini rokenrol i PS od mene @Gingerita! 🙂 Hvala puno ženama dragim&kreativnim @Milena Čvorovič, @ Aleksandra, @Coka! Radovanac razbio sa tekstom, čitam ga već 20. put i dalje se smejem. 😀 I ja bih volela da ga vidim štampanog, ali za sada smo samo onlajn, tamo di prolazi alternativa @zo_cvet. 🙂
  #Frajer Nikola se smeška, maše i zahvaljuje @Vupulepe, @Marna 🙂 Neće valjda sad da padne server, #Orion telekom dao najveći paket, mašem i šaljem poljupce svim zaposlenima ovom prilikom! 🙂

 7. Od teksta do fotografije…evo bez reci sam.. Veliki lajk i odmah zatim share 😉

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.