Elegantno venčanje

Scroll this

Milica i Nikola

Ono što zaista volim kod venčanja teško se može u dve-tri reči opisati. Osim toga što je to „jedan od najlepših trenutaka u životima ljudi“ (i ostalih floskula), najinteresantnija mi je ta raznolikost ljudskih tipova i različitost reagovanja u prelomnim trenucima. Venčanje jeste jedan od onih momenata kada ne znate kako ćete se osećati, kako ćete se ponašati i šta će vas pogoditi. To je, obično, nikad dosad preživljeni događaj, novo iskustvo i jedan granični trenutak. Volim venčanja jer nisu nameštena, odglumljena, teško da se pred silinom emocija čitav spektar ljudskih reakcija može iskontrolisati.

Pošto me ta ljudska šarenolikost raduje i inspiriše, ovaj put vam predstavljam jedno elegantno venčanje sa primesama šik momenata. Malo različitije od onih koja vuku na vintage i koje ste na ovom blogu mogli da gleducnete. Miličine fotke sam preko zajedničkog prijatelja uočila još pre mog venčanja. Pošto sam tada bila u jeku priprema, pisala sam ovoj šmizli da mi prenese sveža iskustva. 🙂 Iako smo prilično različite, prijala mi je njena energija, organizovanost i strpljivost da sistematizovano rešava jednu po jednu stavku. Sećam se da je čitavo dešavanje organizovala simultano sa pregovorima za novi posao, a priznaćete da ta dva „komada“ u paketu nisu baš lagan zalogaj. Milica je ipak neko ko vodi računa o svakom detalju.

Mlada’s style. Romantična frizura, cveće u kosi, opušten, a elegantan look. Naglašene oči jer kad se celog dana ljubakate, jarki ruž nema poentu. 😉 Milica je želela da izgleda romantično, nežno i prirodno sa istaknutim detaljima. Venčanica „u A“ koja pada do poda, vrlo udobna, a u isto vreme upečatljiva.

Bidermajer. Lajtmotiv ovog venčanja bile su orhideje. Milica ih obožava pa ih je želela u kosi, u bidermajeru i na stolovima u vidu dekoracije. Ljubičaste vanga orhideje poziraju u ovom koloritnom bidermajeru.

’Liške za venčanje. Cipele su u tonu sa ljubičastom bojom koja provejava kroz detalje. Na peti pomalo pinap zbog mašne, napred otvorene da stopalo može da diše. Milica kaže da je izdržala na nogama do kraja dana u njima. Udobne i slatke, idealne za celodnevno stajanje.

Mladoženja’s style. Eh, njih je neuporedivo lakše obući. 🙂 Dobro, ne baš uvek. Zavisi koliko je ko visok. 😉 Nikola je svoje odelo šio po tamanica merama. Uz njegovu mladu išlo je elegantno crno odelo i cipele visokog sjaja. Klasika za sva vremena.

Pozivnice. Stripovane, ali jednostavne. Sa najneophodnijim informacijama da se gosti snađu u prostoru i vremenu.

Kićenje gostiju. Minijaturne venčanice za devojčice i minijaturna odelca za dečake, što da ne?! Simbolično i neobično kićenje gostiju.

Pokloni za goste. Milica i Nikola su za svoje goste organizovali dva koktel-majstora u restoranu. Specijalci su zabavljali zvanice svojim umećem mućkanja različitih ukusa i boja. A malo intimniji poklončići usledili su dvema kumama – svakoj po detelina sa četiri lista. Jer kume su uvek tu. One su sreća koja se retko nalazi, one nose ljubičaste marame jer mlada tu boju voli, one se stvore sa drugog kraja Evrope da bi pružile podršku.

Crkveno venčanje i elegantni photo session. Nakon venčanja u Crkvi Svetog Save pravac na fotografisanje u monumentalni hol zgrade ETF-a.

Botanička bašta i veseli photo session. Dovoljno je samo da bacite pogled na naredne fotografije da biste se uverili da jedno elegantno venčanje može biti šašavo i bleskasto! Žureza usred Botaničke bašte, kapice, balončići od mehurića i doze smeha su zagarantovane. 😀

Plejlista. Mladenci su se pojavili uz ritmove pesme Eye of the tiger, zaplesali prvi bračni ples uz Brajana Adamsa i Have you ever really loved a woman, a tortu smazali uz Hot stuff Done Samer.

Godinu dana od njihovog venčanja, pitala sam mladu kakva sećanja nosi nakon dobrano sabranih utisaka.

Koji ti je bio najemotivniji momenat tog dana?

“Definitivno ceremonija u crkvi i momenat kada sam ugledala naše porodice i prijatelje kako nas razneženi posmatraju. Njihovi pogledi, suze radosnice, ta slika će mi ostati urezana za čitav život.”

Šta je po tebi najbitnije u organizaciji jednog venčanja?

“Najvažnije je da oboje ostanu dosledni sebi i svom stilu kako bi se tog dana osećali dobro i opušteno. Da ne robuju običajima, da uživaju u pripremama i u slatkim mukama. Da se raduju druženju sa prijateljima koji su uključeni u organizaciju. Da uživaju u listanju časopisa, sajtova, kataloga i, najvažnije od svega, da uživaju u dobrom zezanju. ;)”

Ko ti je najviše pomogao oko organizacije?

“Kume Jasmina i Ivana. Ivana je jedina prisustvovala prvoj probi venčanica, seckala, lepila i pravila sa mnom mašnice i ostale detalje, a Jaca je iako stotinama kilometara udaljena, pružala podršku i učestvovala u svakom segmentu organizacije (naravno putem Skajpa :)).”

Šta bi poručila mladama koje se spremaju da organizuju sopstveno venčanje?

“Da se opuste i prepuste, da maštaju i budu kreativne, da celoj priči daju lični pečat… Da se ne nerviraju ako na sam dan venčanja nešto „krene po zlu“. Da dan pre venčanja ne proveravaju vremensku prognozu na svakih sat vremena kao ja. 😉 Da ne budu control freak-ovi i da devojačko veče organizuju bar 5 dana pre venčanja. ;)”

Dakle, detalj u boji, osmeh na lice, frajera pod ruku i krenite na svoju zabavu. Beskompromisno se ludirajte, otkačite, slavite život kakav jeste. Elegantno, šašavo, vintage, chabby chic, tufnasto, prugasto, romantično, kako vam drago, što bi reko Šekspir (mislim, bez tufnica :D).
Igrajte se i ne zaboravite da se zabavite. Vas dvoje. Glasno pevajte i neumorno plešite. Shine Your Light On Everyone.
Do čitanja…

 

Pozivnice: Terzić // Kićenje: Kinezi (u bloku 70) // Venčanica: Maggie Sottero (model Natasha) // Dodatna haljina: TC Milenijum // Cipele: Lidija Jovanović // frizura: Milan Sarić // šminka: Brana Kostić // Odelo: beogradski šnajder // Mladoženjine cipele: Fratelli Rossetti // Poklon za kume: Swarovski // Torta: Domaći kolači // Restoran: Đurđevdan // Muzika: No name (članovi različitih bendova) // Bidermajer: Vera Trifković // Fotografija: Aleksandar Carević i Milan Ilić i u restoranu Foto Tajna

 

0 Comments

  1. Zanimljivi “cvetići” za kićenje a bidermajer neobičan u ovom jarkom koloritu. Mlada i kume blistaju.
    Botanička bašta me iznova oduševi svojom fotogeničnošću.

  2. prelepo. bas mi se dopadaju vasi detaljil,narocito pokloncici za kume, jer sam ja u dilemi bila sta kumi….slike su prelepe,fenomenalna organizacija. svi komplimenti!

  3. prelepo. bas mi se dopadaju vasi detaljil,narocito pokloncici za kume, jer sam ja u dilemi bila sta kumi….slike su prelepe,fenomenalna organizacija. svi komplimenti!

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.