Venčanje u tonovima savremenog glamura

Scroll this

Anka i Aleksandar

 

Razmišljajući kako da naslovim ovo venčanje, pomaljala se misao o savremenom glamuru. Gde je on danas i kako ga uopšte ostvariti u skladu sa našom svakodnevicom? I kako da ne bude kičast i preteran, a da u isto vreme zadrži svoje osnovne raskošne odlike? Što sam više posmatrala fotografije ovo dvoje nasmejanih ljudi, shvatala sam da su pronašli pravu mericu i recept za raskošno venčanje sa odmerenim, lirskim stilom.

 

Anka je jedna energična i nasmejana žena koja bez zadrške izražava svoje emocije. 🙂 Njen srdačni glas preko telefona obećavao je iskrenu osobu punu duha. I naravno da sam odmah pala na akcenatske dužine zapadne Srbije ove vesele učiteljice, pa kako drugačije? 😉 Dok smo se vitaminizirale socom na Cvetnom trgu, otkrila mi je ključne momente svog romantičnog glam venčanja. 😉

 

Ona i Aleksandar su jedan od onih parova koji je projezdio zajedno na talasu mnogih godina. Imali su vremena da osete jedno drugo kako dišu, da usklade svoje ritmove, ali i da sačuvaju sopstveni dah.

“Aleksandar i ja smo se zabavljali 8 godina. Za to vreme smo se ludo voleli, puno se smejali, putovali, uživali u priči, noćnim vožnjama po gradu, jutarnjem ispijanju kafe… Veoma smo slicnog karaktera, ali ujedno i različiti u meri u kojoj je potrebno da dopunimo jedno drugo u nekim stvarima.”

 

I kako su se nakon toliko godina zabavljanja zaprosili? 😉

“Prošlog septembra Aleksandar me je pozvao telefonom i rekao da izađem na terasu. Ja u najgorem mogućem izdanju za svih 8 godina zabavljanja, sa kokicama u rukama i peškirom na glavi, a on kleči ispred moje terase sa brilijantskim prstenom. I, naravno, sa ogromnim osmehom izgovara sasvim glasno čuveno pitanje. 😀 Pitanje je bilo toliko glasno postavljeno, a on beskrajno simpatičan da su se slučajni prolaznici oduševljavali 😉 I, ko bi odbio?! ;)”

 

Kakva je bila vaša zamisao venčanja?

“Želje su nam bile poprilično usklađene… Želeli smo da napravimo otmeno venčanje sa porodicama, najbližim rođacima i prijateljima, da se svi dobro zabavimo i uživamo.”

 

Pozivnice.

 

“Ideju za pozivnice sam dobila od svoje drugarice Jovane. Ona mi je donela uzorak, a ja sam ga prosledila dalje na izradu. Pozivnice su jednostavne, elegantne, sedefaste, bež sa širokom satenskom trakom i mašnom.”

Cipele. Ovog puta smt blue dobija svoju potpuniju realizaciju u vidu plavih sandališki!
Od something do velikog plavetnila, put cipela morao je biti pređen. 🙂

 

“Nisam zelela klasicne bež ili bele sandale, već neke potpuno drugačije i kupila sam plave D&G.  😉 “

Venčanica. Prozračna, suptilna, poetična. ♥ Majstorskom rukom izrađena nosi autorski pečat modnog inetelektualca, Igora Todorovića.

 

 

“Sebe nisam videla u klasičnim venčanicama, krinolinama, korsetima… Želela sam nešto što liči na mene, drugačije, nešto jednostavno, a efektno, otmeno i elegantno. Kako osim sandala nisam našla ništa što mi se potpuno svidelo, odlučili smo da odemo kod Igora Todorovića. Igor je veoma iskusan kreator sa odličnim referencama. Imao je strpljenja da satima razgovara o mojoj haljini, da razrađuje svaki detalj do tančina, da sve pažljivo sluša i jos pažljivije realizuje. Izabrali smo svilu i kristalnu čipku. Igor je haljinu radio skoro 4 meseca jer se njena izrada zasnivala na ručnom radu.”

 

 

Bidermajer.

Ah, evo lepotančića vazdušastog od rascvetalih božura. Pastelni, nežni tonovi daju mu crtu prefinjenosti i elegancije.

 

“Božur je cvet koji je karakterističan za Kosovo, a kako Aleksandar ima kosovske korene, želela sam da bidermajer bude napravljen baš od njih. Beli i roze božuri su bili ona praaava elegantna kombinacija. 🙂 Kako običaj nalaze da cvet za mladoženju treba da bude neki od cvetova iz buketa, tako je božur imao dvostruki smisao na Aleksandrovom reveru. :)”

Mladoženja’s style. Teška elegancija. Crni smoking sa svilenom šal-kragnom, svilenim pojasom i leptir-mašnom.

 

“Aleksandar se odlucio za crni smoking od vune i svile sa svilenom šal-kragnom, svilenim pojasom i leptir-masnom. Igor Todorović je odelo upotpunio i belom svilenom maramicom, ali je uradio i plavu ukoliko poželimo da se slaže sa mojim sandalama. ;)”

Fotografija.

“Nas dvoje jako volimo da putujemo pa smo se sa Ptičicom dogovorili da fotografije budu usklađne sa tom pričom. 🙂 Pronašli smo stari kofer, izlepili ga razglednicama, poneli šolju za kafu i knjiguputovanje je slobodno moglo da počne! ;)”

 

 

 

Crkva.

 

“Sveće smo kupili u crkvi, ali je platno za venčanje uzeto iz porodične škrinje, a Aleksandrova mama se potrudila izveze naše inicijale i datum venčanja. Kristalna časa za venčanje je takođe iz starog porodičnog servisa.”

 

 

Dekoracija. Hm, mislim da je krajnje vreme da se zapitam zašto sam se toliko protivila cvetnim aranžmanima u visokim čašama. Uz ovakav koncept venčanja i kreativniju izvedbu, mogu sjajno izgledati! Srebrni svećnjaci obavijeni pastelnim cvetnicama, taman malo da povuče na romantični vintage.

 

 

 

“Ideja je bila da prostor izgleda otmeno i elegantno sa visokim svećnjacima, svećama u kristalnim čašama i aranžmanima od belog pufnastog i lepršavog cveća prošaranog nekim pastelnim roze nijansama. Sve je obogaćeno vezom od belih bisera.”

 

 

 

Muzika na venčanju.

“Želeli smo da muzika bude programska, da svira za sve goste što je isključivalo mogućnost naručivanja pesama. Repertoar su činili strani hitovi, domaća narodna i zabavna muzika. Ušli smo međ naše goste uz čuvenu pesmu Frenka Sinatre – New York, New York; prvi ples smo odigrali uz Dragana Stojnića i njegovu pesmu Jedan čovek i jedna žena, a za tortu smo odabrali pesmu Olivera Dragojevića – Pred tvojim vratima.”

 

Torta. Potpuno usklađena sa dekoracijom. Fina i nežna.

“Osim izgleda bio mi je jako važan i ukus torte. Odlučila sam se za četiri različita ukusa, dva voćna i dva čokoladna, taman za svačiji gušt. Torta je bila bela sedefasta sa čipkom, satenskom trakom, nežnim ružama i bisernim lančićima.”

 

 

Ko ti je najviše pomogao oko organizacije venčanja?

“Dosta stvari sam sama izabrala uz povremenu konsultaciju sa mužem, kumom Anom i drugaricom Jovanom. Znala sam šta zelim i kako bi sve trebalo da izgleda. Razgledala sam različite sajtove, blogove, fotografije pa sam i neke ideje iskoristila da upotpunim svoje.”

 

Koji je najemotivniji momenat tog dana?

“Svakako je taj dan ispunjen mnogim emotivnim momentima tako da ne mogu da izdvojim jedan već tri. Prvi je stisak ruke mog brata kada je Aleksandar sa svojim roditeljima i kumom došao po mene. Drugi – kada je otac Branko nakon crkvenog venčanja rekao mom mužu: „Aleksandre, Anka je od danas samo tvoja, da je čuvaš kao vojnik pušku na straži!“. I sada se naježim kada čujem tu rečenicu. 🙂 Poseban momenat je takođe kada mi je Aleksandar otpevao pesmu Božanstvena ženo Miroslava Ilića. ;)”

 

“A ni slučajno ne smem da izostavim momenat kada me je ispred crkve dočekao ceo razred! Svaki učenik je držao po jedan balon na kojem je napisano po jedno slovo. Zajedno su baloni činili zapis VOLIMO VAS, UČITELJICE. Predali su mi korpu sa cvećem i zapevali Čamac na Tisi. Gosti ispred crkve bili su očarani. Dok smo izlazili iz crkve, moje najbolje drugarice su bacale latice ruža i žito, a đaci su im se priključili. Da bi se na vreme postavili na stepenice, roditelji su ih izveli ranije iz crkve pa nisu videli poljubac. Bili su straaašno razočarani jer su sve vreme to čekali. 🙂
Zato sada učiteljica svima njima šalje jedan veliki poljubac. :*”

 

 

 

Šta je nabitnije u planiranju jednog vencanja?

“Najbitnija je dobra organizacija, puno truda i jasno definisane želje, da se sve radi postepeno i na vreme.”

 

Kako bi posavetovala mlade koje se spremaju svoje venčanje?

“Preporučila bih im da uživaju u svakom momentu pre i za vreme svadbe jer sve jako brzo prođe. To je poseban događaj u životu i poenta je da njima ostanu predivna sećanja na taj dan. Važno je da mladenci ponesu dobro raspoloženje jer bez obzira na sve propratne stvari, oni su nosioci dobre atmosfere i oni daju pečat tom danu.”

 

Volim ove estetske poduhvate, sasvim običnih, a tako posebnih ljudi. Izražajna vizija, uzbudljivost planiranja, verovanje u estetski ugođaj mladence odvedu uvek na pravu stranu. Ukoliko odlučite da zagrizete taj zalogaj, da se žarkovito založite za svoje ideje, videćete kako se spontano sve vrati u najjezgrovitijim esencijama ljubavi. ♥
Samo snažno i odvažno, suptilno i osećajima puno, lagano i smireno, zajedno, jedni sa drugima i sami sa sobom. U život pravo.
Do čitanja…
Vaša Ivy M2

 

Venčanica i mladoženjino odelo: Igor Todorović // Frizura: Sofija Prostor // Šminka: SanjaTheLine // Pozivnice: Kućica // Burme: Zlatara Celje // Bidermajer, kićanke za mladoženju i kumove, dekoracija sveća: Studio Mušmula // Dekoracija sale – Bloom design // Restoran – Glamur // Muzika – Creativ bend // Torta – Tortice Suzi // Fotografija: Nasmej se ptičica

0 Comments

 1. Divno!!! Zelim vam svu srecu svijeta!

  Da li se smije znat, sta u burmama pise?

 2. Talija, hvala od srca, Ivana je odgovorila za burme 🙂 Veliki pozdrav od mene!

 3. Predivno sve! Pocev od bidera i vencanice pa do fotografija. Mladencima srecno, dugovecno i da uciteljica uskoro ode na duuuuuzi raspust 😉

 4. Ovo je prelepo! Vencanje iz snova 🙂 Zelim vam svu srecu i da vam zajednicki zivot bude prelep kao vase vencanje 🙂

 5. Fale mi samo ljubav i mladozenja, vi ste osmislili bas sve! Savrseno!

 6. Slušaj, Sanja, bitno da je tu bidermajer, otkad je frajer bio problem?! 😉 Napraviću jednom jedan session za sve divne singl devojke jer iz pouzdanih izvora znam da baš dobri frajeri čitaju ove strane. 😉 PoZZdravljam te, ništa se ne brigaj, sve dođe na svoje. ♥

 7. To bi bilo zaista divno, jer sam se nekad davno na svom vencanju osecala kao da idem na giljotinu, ne postoji slika sa osmehom. Jako mi se svidja ideja iako sam odavno bila devojka 🙂 Divni ste.. ovaj blog je melem za dusu i oci, samo nastavite.

 8. Jeste, baš je sve suptilno i fino. 🙂 Hvala Anki što je sa nama podelila ove divne trenutke, hvala svima na komentarima i na jakim utiscima. 🙂
  Sanja, da Vam kažem nešto… Vi ste devojka u duši i samo tako vedri ostanite. Frajeri dođu (i prođu ako nisu Frajeri), a ljubav prema sebi i svetu ostaje. :*

 9. Thank you Steve and Alma. I hope see you soon 🙂
  Hvala na lepim zeljama! Hvala Ivani na divnom tekstu :-*

 10. Zaljubila sam se u ovaj blog. Predivna i ideja i fantastična realizacija u ovom postu 🙂

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.