Veseli bidermajeri

Scroll this

O, da, stiglo je! U bojama sladoleda, sa ukusom letnjih ritmova, sa mirisom tragova sunca. Leto u punom sjaju. Jeste li se ušorcile“, stavile šešire i vesele đinđuve? 😉 Neki cvetak nikad nije zgoreg da upotpuni stajling. A cveće je u nijansama leta, veselo, razdragano i koloritno.

Malo su mi dosadili okrugli bidermajeri iz kojih ništa ne štrči. Loptasti, zaglađeni, licnuti i picnuti. Ovog leta biram raščupano, biram veselo i otkačeno. Čak i na elegantnu haljinu. Videćete kako doooobro ide. 😉

1.Narandžasto! Ranije sam nosila ovu boju, a onda sam otišla u pastelne tonove. Ali narandžasto cveće sjajno se kombinuje uz zemljane boje. Vesele ranunkule, šećerroze božuri i čupnuta zova. Sve obavijeno narandžastom trakom. Zamišljam zlatne detalje uz ovaj bider. So chic!

2. Zatim biram roze-žutibidermajer. Još veseliji, ali i dalje romantičan i sanjiv. Sjajno uklopljena ružičasta dalija, narandžasto-žuta frezija sa bobicama koje proviruju. Čvrst zavežljaj ciklama i žutom mašnom vezuje ovaj neobični spoj.

3. A šta kažete za ovu romantičnu lepoticu? Kajsijasta i žuta ranunkula, šećerroze božuri i ružičasto-žuta alstromerija. Čipkica za okoliš. Ona malo šira i čvršća. Veseo i romantičan sa dozom prefinjenosti.

4. A ovaj razbacanko, sav je čupav i mirisan! Miriše na beli jasmin, roze i ciklama božure, roze ružIce i bobičasto bilje. Mnogo toga se može uberati i u bašti. Dođe mi da ga smažem!

5. Uh, ovaj je krajnje jednostavan, ali taaaaako upečatljiv. Božuri sa lišćem cinerarije i bela duuuuuga mašna. Za boho i hipi mlade. Želim, želim srcem celim!

6. Cveće, cveće, gomila cveća! Lično sam pre za poneku travku. Žao mi je što su nepravedno zapostavljene iako se mogu divno uklopiti uz cvetne momente. Šarenoliki bidermajer možete napraviti od svetloljubičastih anemona, belih i ružičastih božura, plavog različka (čini mi se). Ne zaboravite da ga dopunite žutim hrizantemicama (npr.) i velikim, belim trešnjinim cvetom.

 

7. Ko me poznaje, zna da sam luda za čuvarkućama! Što se mene tiče, i u bideru nisu naodmet. Smućkajte 1 čuvarkuću, par kajsija, roze i crvenih engleskih ruža (ili koju bogatu baštensku), nekoliko roze i crvenih anemona, razbijte sve naranžastim ranunkulama i vaša šarena loptica je spremna!

 

8. Ovaj je skroz za me! Malo divlji, malo raščupan, malo cvetni, malo travast. Tri primerka gigantskih božura, jarko ružičastih, dopunjena su ukrasnim travama, belim anemonama i nekim cvetkom u plavoj boji.

 

9. Sada će vam se obratiti jedan baš letnji, prepun letnjeg cveća. Sa ovakvim biderom sigurno nećete biti kao i sve ostale cure. Krem i ružičaste ruže sa crvenom anemonom čine osnovu. Razbarušite bider nekim mirsnim travkama kao što su kamilica i mlečika kako biste dobile divan spoj gajenog i poljskog cveća. Nemojte potkresivati travčice, ostavite im duže drške jer one buketu daju razbarušeniju formu.

 

10. Evo i jednog žutaća za sunčane dane. Za njega naručite otvorene žute lale, narandžaste ranunkule, par cvetova plavog alpskog zumbula (mama mi suflira – muskarija) i uberite iz saksije koju grančicu listova muškatle. Žutilo razbijte ciklama ružicama. Da se ja pitam, tirkizna mašna bi bolje čučnula.

 

11. Sledi pravi pravcati za ljubitelje prirode. Za njega će vam biti potrebno malo raštrkanih grančica nekog drvEta, npr. vrbe ili imele, krupne dalije osunčanih tonova, bele margaretice, koja kupina (samo pokušajte da je ne smažete) i listovi engleske muškatle. Duge tračice i prozračna haljina upotpunjuju stajling šumske vile.

 

12. Ovaj je potpuno otkačen! Na fotografiji ga nosi deveruša, ali ga samo zamišljam uz kratku venčanicu i neke cipeliške u boji. Upečatljive ružičaste cinije uklopljene su sa plavim delfinijumima, narandžastim ružama i bršljanom koji proviruje.

 

Jedna od osobina koju sam u nasleđe, htela-ne htela, dobila od mame (koju by the way svi u kući zovemo Flora) jeste veliko interesovanje za cvetne lepotice. Ne znam baš naziv svima i ne umem da ih odgajam, ali što volim da ih mirišem! Ferdinand mi nije ravan. 🙂
Evo gledam ove šareniše ovako na okupu i ne znam koji mi je oku prijemčiviji! Hm, možda, 1, a možda 11? Ne, ne, ipak 8. Ili pak 3? Muka živa… 🙂

Koji se vama dopadaju? Da li biste poneli neki od ovih bidera uz venčanicu?
Odgovorno tvrdim da cveće connecting people. 🙂

Smelo i veselo neka nam je leto! 🙂
Čekam na odgovore i šaljem letnje zagrljaje. ♥

(klikom na svaku od ovih fotografija otići ćete na moj nalog na Pinterestu sa kojeg su fotografije preuzete )

 

0 Comments

  1. jao jao….ovaj poslednji…i ovo sto viri iz njega nije brsljan nego vrtna lozica :* ako ti treba imam je u basti 😀 1, 3 i 5 mada ovaj 11 mi je skroz za kasno leto ranu jesen i nekako najorginalniji….ooook citajuci ovaj komentar vidim da imamo istu dilemu 😀

  2. Draga Ivana, možeš li mi reći gde ovakvi bidermajeri zapravo mogu da se kupe ili se prave :)?

  3. Draga Milice, mislim da devojke iz Kako sam se nadala ili studija Mušmula mogu da ti naprave bilo koji bidermajer ovakvog tipa. Za njih zasigurno znam da dobro rade. Veliki pozdrav!

  4. Uhhh…mislila sam da ce biti laksi zadatak…Peti je savrseno jednostavan a efektan, prepustam ga Natally… treci bi mi sasvim dobro ” legao” u ruku… ali bih komotno mogla i onaj razbaruseni …

  5. Uf! Meni su svi super… Ako bas moram da izdvajam, onda 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10…. =) Od njih izdvajam, sa samo blagom prednoscu, 8-icu… Mozda i 9-ku… Joj, bas su lepi!

  6. Ivana, buketi su prekrasni… a Pinteresta je nepresušan izvor predivnih informacija i ideja vezanih za wedding day. Hvala ti.. 🙂

  7. Nema na čemu. 🙂 Nešto više volim da za svaki blogpost uradim nešto na domaćem terenu, ali uz dobar tekst i Pinterest može poslužiti kao inspiracija. 🙂 PoZZdrav, ogromni!

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.