Detalj koji čini razliku

Scroll this

Leptir-mašna za modernog muškarca

Pre par nedelja dobila sam sugestiju od nekolicine muških drugara kako sam zapostavila muškarce i mušku modu. Sav fokus je na nama ženama, a i oni zapravo imaju dileme kako se obući i šta na sebe denuti kada je posredi neko svečanije dešavanje. Ili kada se kojim slučajem pređu i nađu u ulozi mladoženje. 😀 I to baš onog netipičnog mladoženje, modernog, hrabrog, sa osobenim pečatom odevanja. Šta obući za venčanje osim klasičnog odela?

U pomoć sam pozvala jednog frajera od stila. On dizajnira mašne, ali ne one uštogljene, toliko puta viđene, već potpuno neobične i specifične. Veljko Tomović je čovek koji se krije iza brenda VT mašne. Pored ljubavi prema sportu, godinama je gajio i ljubav prema modi, naročito prema detaljima.
On je pravi čovek koji vam može dati savete kako da se zanimljivo i nesvakidašnje stajlingujete. Čak i uz manji budžet. Veljko uvek ima pregršt ideja koje mu spontano naviru kada je reč o kombinovanju odeće.

Zanimalo me je kako je u doba prevlasti kravata uopšte došao do ideje da izrađuje leptir-mašne.

“Pre dve godine kupio sam sebi prvu mašnu. Crnu. Pomislio sam kako bi bilo sjajno kada bih mogao da nađem nešto veselije, šarenije. Nešto što ne može nigde drugde da se kupi. Neki komad koji bi napravio razliku i dao mom odevanju osobeni pečat. Pretpostavio sam da ima još muškaraca koji tragaju za zanimljivim detaljima pa sam napravio par probnih komada. Za svoju dušu. Ubrzo se pokazalo da se ljudima jako dopalo kako mašne izgledaju te sam vremenom povećavao asortiman i proširio ponudu.”

Zašto baš leptir-mašna? Zašto ne kravata?

“Mašna je detalj svevremenski. Pomalo je old school, nju su nosile naše dede i pradede. Ona vraća u vreme 70-ih kada su ljudi bili kreativni i slobodno se izražavali kroz odevanje. Mašne su drugačije, nisu svakodnevne, za razliku od kravate. Zaista na mašnu gledam kao na detalj koji čini razliku. Kombinacija sa mašnom i bez leptir-mašne nikada ne može biti ista.”

Muškarci se uglavnom pitaju kako da iskombinuju komade odeće koje poseduju. Gde najviše greše u odevanju?

“Ako mene pitaš, mislim da je nevolja u tome što izbegavaju detalje ili ih previše forsiraju. Ili ne stave ništa, ili čitav izgled opterete suvišnim detaljima. Mislim da je prava mera dva, do tri detalja. Za mene su to mašna, sat i maramica. Trudim se da na FB strani VT mašne svakodnevno inspirišem ljude dajući im predloge kako da iskombinuju određeni tip i dezen garderobe uz leptir-mašnu. Ona ulazi u svakodnevne kombinacije, čini ih zanimljivim i osvežava ih.”

Kakvu bi leptir-mašnu predložio mladoženji, kumu ili kojem gostu na venčanju?

 

“Svakako treba uključiti veselije boje za venčanje. Ohrabrujem ljude da se ne plaše i da slobodno kombinuju više od dve boje. Tu leži kreativnost, pustiti mašti na volju i igrati se bojama. I imati hrabrosti da se detalji i boje iznesu na pravi način.”

 

Na licu mesta sam prisustvovala Veljkovom poigravanju i smelom kombinovanju različitih komada garderobe. Bez mnogo opterećivanja, razigrajte se, odaberite svoju omiljenu leptir-mašnu i u džep zadenite kompatibilnu maramicu. Ili je samo zamislite i naručite od čoveka koji uživa da traga za novim dezenima i teksturama. 

A mi žene, pored toga što možemo da parimo oči, možemo takođe poneti mašnasti detalj. I to na kosi, ruci ili oko vrata.

 

Veljko je mislio na nas i pripremio žensku kolekciju mašni. I ne samo žensku, već i bebeću. Ne možete verovati koliko slatko izgledaju malene mašne koje se prave u odgovarajućim veličinama u zavisnosti od uzrasta deteta. ♥

Dakle, dragi naši frajeri, samo napred. Bez ustručavanja da budete svoji i različiti. Jer mi to zaista volimo. 😉 Da se oslobodite u spontanosti i probate malo drugačije stvari. Možda vam se i svide. 😉 

Svakako nam je život mnogo veseliji i zanimljiviji kada ga zajedno bojimo. I kada vremenom otkrivamo vaše skrivene talente i sklonosti. Jer jedna mašna zaista može činiti razliku. 😉

Do čitanja…
Vaša Ivy M2

 

(Fotografija: Nikola Marinković)

 

 

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.