Zemunsko venčanje

Scroll this

Gaga i Nenad

 

Ukoliko mislite da gajim neke posebne afinitete prema devojkama koje su završile Filološki, samo vam se čini. 😉 I uopšte ne biram da pišem o njihovim venčanjima, biraju one mene. 😀 Valjda se tako slične energije i zajednička interesovanja odmah prepoznaju.

Otvaram pre par dana mejl, čitam i brk mi se smeši. Sva se smešim. Divne reči hvale i podrške. Već nakon treće rečenice shvatam da je znam iako je ne poznajem. Nekim slučajem sam videla njene fotke sa venčanja i nakon dve-tri ključne reči odmah sam znala o kome se radi. Baš sam uživala u njihovoj priči, Gaga mi je sve verodostojno prenela kao da sam bila na mestu zločina. 🙂 Vrcava, zabavna, nasmejana, sa njom mi je vreme proletelo.

Kako je sve počelo? Zaprosio ju je u Beču, u divnom restoranu koji liči na kakvu botaničku baštu. Potpuno neočekivano. A poučena jednim roštiljskim iskustvom kada ju je nasamario, ona njemu odgovori: „Je l’ ti to mene z***š?!“ 😀 Znao je da to znači DA.

Njihov dan V je bio malo nestandardniji, znate već da takav volim. Venčanje iz dva dela, sa razmakom od sedam dana. Najpre crkveno venčanje, intimno, ušuškano, za uži krug porodice. A za sedam dana, žureza i đuskanje do dugo u noć. Gaga mi je rekla da bi ovakvu organizaciju od srca svima preporučila. Bez napetosti, bez jurnjave, sa pregršt vremena za ispijanje kafice i rakijice, za deljenje sreće na dva dana. Em duže uživaš u euforiji, em si dvaput mlada. Šta ćeš lepše?!

DakleM, crkveno venčanje, prvi deo. Niko ih ne požuruje, imali su puno vremena za fotografisanje na Gardošu. Momenti koje su ukrali samo za sebe… Romantično i nežno, ali i duhovito, njima svojstveno. Nenadove bokserske rukavice za ulazak u bračni ring u kojem se igra na zajednički dobijene runde. 🙂

Styling. Gaga nikad nije zamišljala da će nositi klasičnu venčanicu, već neku dugu belu haljinu. U pomoć joj je priskočio kreator Peđa Nerić, u modnim krugovima veoma cenjen kreator koga često nazivaju i srpskim Tomom Fordom.

“Zaista se nisam videla ni u čipki ni u tilu ni u korsetu. Obilazila sam salone venčanica, nije da nisam, ali sam u njima isprobavala haljine nekog, otprilike, antičkog stila, uglavnom od muslina ili svile koje slobodno padaju do poda. Htela sam narukvice jer ih i privatno nosim, volim upadljiv nakit, velike minđuše, želela sam da izgledam kao letnja mlada koja se udaje na plaži.
Saradnja sa Peđom Nerićem bila je kao pesma… Još od prvog sastanka kad je prosuo ispred mene skice, ne zna se koja je bila lepša… Glava me je zabolela jer nisam znala kako da se odlučim. Kreirao je na osnovu mojih opisa kako bih volela da izgledam tog dana. Želela sam da budem lepršava, penasta, da mi bude udobno… Dobila sam venčanicu iz snova, zajedno sa ogrlicom i narukvicom koju je takođe svojeručno napravio.”

’Liške.

“S obzirom na to da sam visoka, nosila sam Guess baletanke, haljina je bila do poda tako da su tek ponekad diskretno provirivale. Inače, retko nosim štikle pa sam htela da budem u svom fazonu da mogu da skačem i đuskam do mile volje.”

Frizura i šminka.

“Frizuru je radio moj dugogodišnji frizer Nemanja Veljković (Nemanja Hairstyle) kome beskrajno verujem i koji je za oba dana (crkveno i građansko venčanje) uradio sa mojom glavom šta je hteo. Video je sliku venčanice, osmislio frizuru a ja sam se složila. Prezadovoljna! Šminkao me je Marko Nikolić, takođe dugogodišnji prijatelj kome nisam rekla ni reč, samo sam sela i prepustila se, a on me je šminkao i kao uvek beskrajno zasmejavao…”

Za tačno sedam dana, opet venčanje! Ovaj put malo drugačije. Razbarušena i opuštenija punđica, koja čašica rakijice, mnogo prijatelja, još više dobre energije!

Mesto dešavanja. Gaga i Nenad su želeli prostor koji će biti povezan sa Gardošem, sa crkvom u kojoj su se venčali, sa session-om koji su imali pa su, logično, svi putevi, znači, vodili u Zemun. 🙂

“Restoran koji smo odabrali je urban, moderan, jednostavan, prelepo osvetljen, sa pogledom na moj Zemun i crkvu u kojoj smo se venčali. Čim smo ušli znali smo da je to to, nekako je ličilo na nas, ako to ima smisla…”

Dekoracija.

“S obzirom na to da smo mi imali noćno venčanje – žurku, htela sam da sve bude svedeno, belo i pročišćeno od suvišnih detalja sa cvećem u jarkim bojama i puno, puuuuuno svećica. Akcenat je bačen na terasu na kojoj se održao čin građanskog venčanja. Pao je mrak, bilo je neverovatno toplo oktobarsko veče, baldahin se njihao obasjan plavičastim svetlom, tinjalo je puno fenjera i sveća. Veliki lift kojim dolaze gosti smo ukrasili panoima sa našim slikama, kako bi im, eto, brže prošlo vreme u liftu. U sali je napravljena divna atmosfera sa ljubičastim i plavičastim svetlima i ceo ambijent je bio baš nekako po našoj meri, pa još popunjen svim dragim ljudima…”

Bidermajer. Postoji jedna simpatična pričica vezana za bidermajer. Gaga je želela da svom trogodišnjem sestriću dodeli posebnu ulogu na venčanju. Mališa prolazi čitavom putanjom koju su i mladenci prešli i donosi joj bidermajer ispred matičara. Mali džentlmen. ♥

“Tačno sam znala šta mi se sviđa, a šta ne, želela sam kombinaciju cveća tamnoljubičaste boje, jarkocrvene, puderastoroze, bele i zelene. Na dan V sam ga preuzela i bila oduševljena kako je ispao. Onda sam njime malo mlatila po kući, uvežbavajući kako ću ga baciti jer je bio jako težak, a ja smotana bila sam ubeđena da ću promašiti svoje vesele drugarice. Ipak je pao u ruke mojoj drugarici Ani, budućoj doktorki, na moju veeeeliku radost i sreću!”

Plejlista.

“Naš ulazak je pratila specijalna numera za mog muža, kik-boksera – „Fanfare for Rocky“. Muzika počinje jako svečano zbog zvuka fanfara, posle se ništa više i nije čulo od ovacija i aplauza naših gostiju koji su bili oduševljeni idejom. Pesma za prvi ples je želja mog muža od dana kad me je zaprosio – Oliver Dragojević „Vjeruj mi“. Uz tortu je „nastupila“ Gloria Gaynor pesmom „I love you baby“, jednom divnom, veselom, poletnom numerom koja tera na đusku…”

Torta.

“Svadbenu tortu nam je pravila Mamma’s biscuit house iliti u narodu poznatija kao Stelina. Oko oblika i dekoracije smo se brzo dogovorili, htela sam njihova tri najprodavanjija i najtraženija ukusa (capri, giotto, berry) i o tim ukusima se i dan-danas priča. Pored mladenačke torte, kod njih sam kupila još par torti i sve, sve, sve je pojedeno te večeri, za sutra su ostala samo prazna postolja…”

Poklon za goste.

“Pošto smo slikanje na Gardošu imali par dana pre građanskog venčanja i žurke u Glamuru, Ivana fotografa sam zamolila da mi izradi kolaž od najlepših slika, da napiše naša imena i datum venčanja i to smo podelili svim gostima kao malu uspomenu na nas.”

A sada da malo intimnije zavirimo Gagin i Nenadov dan V. Ono što često pitam mlade i što me zaista zanima jeste – najemotivniji momenat tog dana. Čini mi se da je u tome sadržana sva suština jednog venčanja.

“Uhhhhh, pa toliko ih je… Ulazak na terasu uz fanfare i pogled na ozarena lica koja nas dočekuju, prvi ples, moj trogodišnji sestrić koji pritrčava da mi donese bidermajer jer sam u resotran ušla držeći dragog mi muža za ruku, zaista ne mogu da se odlučim…”

Ko ti se najviše našao u poslu organizacije venčanja?

“Dosta stvari sam izabrala i odlučila sama. Kada sam osmišljavala koncept svadbe, znala sam pre svega šta neću, najpre sam od toga počela. Ono šta hoću se definisalo polako, mesecima sam gledala sajtove, blogove, slike drugih ljudi… Baš kad zaškripi, tu su bili sestra, mama, kuma, ujak, ali i muž koji se, iako se videlo da ga to nije baš zanimalo, trudio zbog mene.”

Šta je po tebi najbitnije u organizaciji venčanja?

“Najbitnija je dobra organizacija, da se stvari završavaju redom i na vreme, zatim podrška porodice za mladine hirove (tipa hoću svadbu petkom, neću kićenje, neću venčanicu, na šta tata odgovara – Pa, ti pošalji dvojnicu da se uda ako ti nećeš! haha), usaglašenost željâ mlade i mladoženje oko koncepta i puuuuno dobre volje i dobrog raspoloženja.”

Šta bi poručila mladama koje se spremaju da organizuju sopstveno venčanje?

“Da uživaju, uživaju, uživaju u tom procesu jer kakav god da je, jedinstven je u životu (bar se svi tako nadamo). Zatim, da slušaju sebe i veruju svojim izborima, da nađu profesionalce sa kojima će sarađivati, a onda da im se prepuste. Da budu hrabre da naprave iskorak i da se oslobode stega običaja jer ništa se ne mora, sve može da bude onako kako mladenci žele. Onda je dobar provod zagarantovan!”

Zemun i romantika, koliko tu samo podudarnosti ima! 😉 U ovu kombinatoriku ulazi onaj umetnički deo Zemuna koji čuči u svakom Zemuncu, Gardoš, Dunav i miris nekih minulih vekova. Ovo dvoje nasmejanih i spontahih ljudi luuudo se zabavilo na dan svog venčanja. Samo ću na kraju parafrazirati kuma koji je kumovao ovoj ljubavi. Savet koji im je dao na dan V je sledeći: „Trudi se da si u trenutku. Da ga proživiš, upiješ i doživiš.“

I tako svakog dana.

Pozivnice: Mašnica // Venčanica: Peđa Nerić // Baletanke: Guess // Frizura: Nemanja Hairstyle // Šminka: Marko Nikolić // Bidermajer i cveće: Mala vrtna radionica // Dekoracija: Marija Maćić Tarlać // Restoran: Glamur // Bend: Magla bend // Torta: Mamma’s biscuit house // Fotografija: Ivan i Diana Photography // Kamera: Vladimir i Ivana Talijan

0 Comments

  1. Uzivala! Pocev od svake tvoje reci, preko fotografija, srecnih mladenaca, dobre energije, pa sve do odlicnog spota.

  2. Pozdrav svima od zemunske mlade 🙂
    Hvala svima na lepim rečima, ljub za divnu blogerku i odgovor na pitanje: burme su rad zlatare Babić iz Beograda.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.