Gradsko venčanje (drugi deo)

Scroll this

Milena i Nikola (part II)

 

Sećate li se onih lepotančića od pre par nedelja? Obećala sam vam da ću pisati o njihovom venčanju. Kako je sve počelo? On je jednog dana poneo vino, čaše i kinesku klopu na Kalemegdan. Ništa neuobičajeno za njih dvoje. Otišli su na zidić, gledali zalazak sunca, kao i mnogo puta ranije. Jedina je razlika što je ovaj put iz rafaela izvukla kutijicu sa prstenom! 😉

Oni su dragi i topli ljudi. Oni kroz život idu ruku pod ruku sa osmehom i nadanjem. Kao i većina mladih, upustili su se u avanturu venčanja iskreno, bez kompromisa, želeći da im taj dan bude divan. Tako je i bilo. Pogledajte kako su „Mazići“ to uradili.

A tu su i ’liške, onako klasične, a fine, za sva vremena. I plava mašnica na podvezici za nezaobilazni momenat „smt blue…“.

Bidermajer. Ne znam da li ste čuli? Karanfili su ponovo u modi! Razdragani, veseli i čupavi, jarki i mirišljavi. Red karanfila, red ruža, pokoja lala i mrva gipsofile. Recept za bidermajer. I diše i miriše. 😉

Znam samo da je Milena bila zaljubljena u svoj bidermajer i da je vikala: „Divan, divan, diiiiiiiiiiiiiiiivan!“ 🙂 Dobila ga je u specijalnom papiru sa ručno iscrtanim srcima. Od srca ga pravile devojke okupljene pod imenom Kako sam se nadala.

Becoming a Bride. Na dan V prvo treba urediti šminku i frizuru. Milena se odlučila za puštenu kosu sa pokupljenim prednjim delom. Prelepog lica, duge kose, izgledala je kao prava vila! Za dan V želela je malo jaču šminku, smoked eyes sa nekim ljubičanstvenim nijansama. Mladi je u pripremama pomagao i sve radove nadzirao Radiša! A to nije običan pas. To je pas sa stilom. 🙂

A, zatim… Venčanica! Kreacija sjajnog Mihana Momose. Pitala sam Milenu kako se odlučila za „onu pravu“.

“Nisam imala viziju sebe u venčanici. Nikada se nisam zamišljala u nekom modelu, a kada je do toga došlo, shvatila sam da mi je poprilično sužen izbor. Izabrala sam onu u kojoj izledam lepo, prefinjeno, romantično, vitko i prikladno mom (drugom) stanju. Želela sam da zadržim svoj stil i da se i tog dana osećam prijatno u svojoj koži. Uz konsultaciju sa kreatorom, frizuru i šminku sam prilagodila modelu venčanice i voila!”

And here comes… the Groom!

Crkveno venčanje. Bogorodičina crkva u Zemunu je veoma prostrana i dobro osvetljena. Sjajna beseda sveštenika na kraju venčanja nas je sve potpuno raznežila. Motivišuće, oslobađajuće i radosno. Sjajan početak za slavlje koje sledi!

Dekoracija. Milena je želela elegantnu i jednostavnu dekoraciju. Preovladava bela boja koju je „razbila“ cvećem u jarkim bojama.

“Izabrala sam klasičnu dekoraciju u beloj boji i tu osnovnu restoransku dekoraciju (koja je uračunata u cenu zakupa restorana) sam upotpunila cvetnom dekoracijom u jarkim bojama. Cvetna dekoracija je bila svadbeni poklon od mog najboljeg druga, a radila ju je Zorica iz cvećare Krug art.”

Građansko venčanje. Na terasi iznad krovova, pod zvezdama i baldahinima. Puca pogled na Zemun, na Gardoš, na kulu Sibinjanin Janka.

Muzika.

“Izbor pesama smo prepustili bendu (Blah blah bend), uglavnom su oni formirali repertoar na osnovu atmosfere. Tražili smo im da sviraju za naš ulazak Berija Vajta „My First My Last My Everything, za prvi ples Selin DionBecause You Loved Me, i za tortu Severininu pesmu Ovo će biti dobra noć. :-)”

Torta. Poput dekoracije, bela sa jarkim detaljima. Fineti iz Kragujevca su se ukusnim pokazali i na ovom venčanju. Nešto mi je poznato ovo postolje, samo ne znam odakle… 😉

Pokloni za goste. Pošto su Milena i Nikola bili prvi mladenci Moritz eis-a, divni ljudi, kraljevi sladoleda, izašli su im u susret i došli na njihovo venčanje. Služili su svakom gostu po kuglu sladoleda, taman u pravo vreme da gosti malo preahnu od đuskanja.

Iz ugla jedne mlade.

·  Ko je najviše pomogao oko organizacije?

“Definitivno muž. Imao je strpljenja, savetovao, pažljivo slušao sve predloge i gledao fotografije sa neta, čak se posvetio i onim stvarima za koje je rekao da jednostavno nisu njigov fah. A skoro sve savete i kontakte, od koji sam ja probrala one koji su meni odgovarali (uz moje mini istraživanje), dobila sam od jedne bivše mlade a sadašnje wedding blogerke, ;-)”

·  Kada saberaš utiske, koji ti je bio najemotivniji momenat?

“Onaj kada me je muž na kraju večeri, mrtav umoran i iscrpljen od uzbudljivog i euforičnog dana, preneo preko praga naše Kućice, iako živimo zajedno već tri godine. :-)”

·  Šta je po tebi najbitnije u organizaciji jednog venčanja?

“Najbitnija je dobra organizacija, Jedan frajer i bidermajer 🙂 Šalim se, bitna je dobra atmosfera, pozitivna energija, da ne postoji tenzija već da se svi opuste, prepuste i uživaju. Naravno, gurmanima je bitna dobra klopa, boemima dobro piće i pesma, ali treba biti svestan da je jednostavno nemoguće baš svima ugoditi i ne nervirati se oko toga…”

·  Šta bi poručila mladama koje se spremaju da organizuju sopstveno venčanje?

“Da se opuste i uživaju u svakom trenutku i da organizaciju dožive kao zabavu i izazov. Ja sam računala na to da će bar 7 stvari poći po zlu i rešila sam da se radujem ako bude drugačije. 🙂 Na vreme zaista ne mogu da utičem, naročito u februaru, na razne ćudi raznih ljudi isto tako, kao i na još mnogo stvari. A i bila sam svesna da sam uradila sve što je u mojoj moći da se muž i ja provedemo kao nikada u životu. Valjda je zato i sve prošlo savršeno. :-)”

A, evo i nas. Ludih i radosnih što nam drugari ulaze u novu životnu etapu. Lady in red se posebno zahvaljuje na ovakvoj promeni sjajnom i kreativnom Darku (Ucha hair) i Ani Vučić Šuško na šminki.

Nadam se da ste uživali u ovom venčanju i ljubavi Mazića! Sa mnogo ljupkosti, osmeha i stila Milena i Nikola su plenili i šljaštili tog dana. 🙂 Da sijaju i svakog narednog.

Što se mene tiče, mission complete. 🙂 Do čitanja…

Bedževi – Lux design (Boško) //  Pozivnice (štampa) – Atelje Bogdanović // Venčanica – Mihano Momosa  // Bidermajer i cvet za mladoženju – Kako sam se nadala // Cipele – Buffalo London // Šminka – Nena Ilić // Frizura – salon Wizard (Rada) // Dekoracija – Krug art (Zorica) // Torta – Fineti Kragujevac //  Restoran – Glamur // Muzika – Blah blah bend // Poklon za goste – sladoled Moritz eis // Kamera – Vladimir Talijan // Fotograf – Nikola Radulović // Asistent fotografa – Vukašin Ljuština

0 Comments

 1. Divan post! Divni mladenci, divno vencanje! Moderno i vintage u isto vreme. Mogla bih ceo dan da gledam ove fotografije, kao i tvoje uostalom :).
  Interesuje me gde su kupljene svece za crkvu?

 2. Hvalaaaaaaaa! I u ime mladenaca. 🙂
  Mi smo naše sveće našli u Riznici u Zemunu, sad ću da pitam muža koja je ulica pa ti javljam. 😉 Doneli su iz manastira Kovilj, prave voštane, divno su mirisale. I super gorele. 😉

 3. Svi komplimenti za Mazice!
  Za kumu i autorku, takodje.
  Sa nestrpljenjem ocekujem sledeci ponedeljak.

 4. Hvala vam svima puuuuuuuuuno na komentarima, divni ste!
  @Zzz – svece smo kupili u prodavnici SPC u Bulevaru kralja Aleksandra 20, preko puta crkve Svetog Marka. Ovaj “model” 🙂 je predvidjen za krstenje, svece su imale neke roze i plave trakice, koje sam uklonila i obmotala ovu cipkicu.

 5. divno venčanje, šminka, frizura, i fantastični Mihano kojeg kao buduća mlada nikako da prežalim :/
  i moj budući bend, svaka čast na izboru 🙂

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.