H&M na beogradski način

Scroll this

Otvaranje pre otvaranja

Možda se prava ljubav prema brendu Hennes & Mauritz rodila kada sam na poklon dobila haljinu sa potpisom Karla Lagerfilda. Jednu od onih večnih, crnih, od šifon svile.

Komad odeće za sva vremena. H&M od 2004. uvodi na velika vrata vrhunski dizajn u ormare svojih kupaca.
Publika ovakav potez sa oduševljenjem dočekuje. Konačno nešto zanimljivo za ograničen budžet! Počevši kao mali švedski brend davne 1947, H&M je polako, ali sigurno, narastao do jednog od vodećih svetskih lanaca odeće.

Odličan marketing, sjajne kampanje, angažovanje poznatih dizajnera, stilista, modela i ostalih modnih vernih pratilaca, promoviše modu „za male pare“. A to svi mi volimo, zar ne? 🙂 Otuda toliki nalet oduševljenja koji se izrodio usled objave o otvaranju ovog brenda u Srbiji. Zajedljivci se mogu podsmevati pompi i pomodarskom duhu Srbije, ali posredi je nešto drugo. Ma koliko da smo kultivisani, obrazovani, ostvareni, muzejima namunjeni, turističkim mapama opskrbljeni, užurbani i sa poslovnog sastanka tek izašli, većina nas posetu kakvom gradu završi baš kupovinom u H&M-u. Za par sati kupovina za celu porodicu je prebrinuta. I mirna Bačka. Sasvim dovoljan razlog da se ljudi obraduju H&M-u u Srbiji. bidermajer Vučić venčanje Jelena Karleuša Ceca Severina

Radnja je smeštena u prizemlju Delta sitija i mogu vam reći da je poprilično velika. Da budem preciznija, oooogromna je. Najveći deo je, dakako, ženski, posvećen ženskoj modi. Manji deo je pripao muškarcima, dok na prolazu ka dečijem delu videćete donji veš, program za spavanje i nešto opustenije komade garderobe. Najslađi i najveseliji deo je dečije odeljenje! Cvetići i tufne za devojčice, blesave gangam style čarape i reperski kačketi za dečake, sve vrvi od šarene energije! I da ne zaboravim. Bitna informacija za sve trudnice. Deo za buduće mame i za dame sa većim oblinama takođe je aktivan.

Lično sam se najviše obradovala povoljnim aksesoarima, šeširima, ešarpama, ogrlicama, narukvicama, minđušama, svemu što može biti višnja na šlagu svakodnevne kombinacije. Kuma i ja smo se potrudile da nađemo par komada koji bi bili u skladu sa temom ovog bloga, mada u onolikoj gužvi nismo imale baš najbolji pregled, čitajte pristup. 🙂 Bile smo inspirisane izjavom dobre prijateljice koja je čitavog života želela da se uda u ležernoj i jednostavnoj H&M haljinici. Da li ovakvih komada garderobe u novoj kolekciji ima? Može se probrati…

Izdvojile smo dve haljine. Jedna je klasična, elegantna sa delimično otvorenim leđima, a druga lagana, mekana, za venčanje na salašu ili bilo kakvom otvorenom prostoru. Zamišljam seno i poljsko cveće, kaubojke i miris zrelog leta.

Uz belu čipkanu bluzu, dobro su čučnuli zlatni detalji. Ne mogu reći da je crna ikada izlazila iz mode, ali ove godine je svakako morate ubaciti. Crne uske pantalone za duge noge i vitak stas uz pomenutu bež-zlatnu kombinaciju. Spremne ste za bilo kakvu proslavu i plesanje dugo u noć.

Od trendova za ovu sezonu mogu se poneti svakojaki stilovi. Od planinskog do rokerskog. Morate otići i na licu mesta videti šta vam najviše paše. 😉

Očigledan je trud organizatora da čitava noć protekne poput sličnih otvaranja u svetu. Dva ženska di-džeja, kanapei, ohlađeno vino, susreti, ćaskanja i stari dobri šoping. Moj najveći utisak su ljubazne prodavačice koje su stilizovane u neku od kombinacija H&M-a na koju su dodale lični pečat. Netipične žene kakve sam viđala po ostalim evropskim Ejčemovima. One su pravo lice ovog brenda.

Ono što mi je zafalilo i što sam ničim izazvano očekivala jeste nekakvo dešavanje, možda mini-revija sa najzanimljivijim komadima iz nove kolekcije.

A možda je čar H&M-a upravo u slobodi koju vam ostavlja. Da sami kombinujete i kreirate nezamislive modne novitete. Jer ovaj put ih mirne duše možete sebi priuštiti.
H&M je konačno stigao.

(Ogromnu zahvalnost za fotografije dugujem Nikoli Marinkoviću)

 

0 Comments

  1. Ih sad ogromnu zahvalnost… Volim da radim sa tobom al’ kad slusas… 🙂
    P.S. Dobar text….

  2. Drago mi je zbog H&Ma, al jos draze mi zbog Tonijevih gacerona i charapa! 3 put ura.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.