Letnja inspiracija venčanja

Scroll this

I ovog puta se naša (a videćete zašto ne više tako mala ;)) ekipa okupila oko jednog kreativnog projekta. Naše ovosezonsko čedo se zove Letnja inspiracija venčanja. 🙂 Probile smo led prvom inspiracijom zimskog venčanja, nastavile sa ženskim pastelnim blogerskim druženjem u proleće, a zatim se raspilavile uz tople emocije letnjeg venčanja.

Kao i sve naše ideje, i ova se začela uz hvatanje za stomak od smeha i poneku limunanu koju sipamo kad god se sretnemo. Najpre se neozbiljno, tu i tamo pominjao neki brod i mladenci na rekama Beograda. Delovalo je kao san, više smo uzdisale uz čuveno „kad bi“. Spontano je „kad bi“ izraslo u „a što da ne?“. 😉 I zaista, što da ne?! Apetiti su rasli. Od ideje da se malo igramo, opasno smo se zaigrale i došle do još većeg poduhvata. 😀

Najpre smo podelile zaduženja. Najviše volimo da radimo tako što svaka radi svoj posao, ali kao što to u Srbiji biva, morate biti čovek za sve i uskakati gde zatreba. Nije redak slučaj da Ptičica pomaže u dekoraciji, da se Nadalice razmašu u kuhinji, da se ja igram fotoaparatom. Ali ovaj put imale smo oooozbiljnu ekipu. 🙂

Naši divni mladenci zapravo su budući mladenci. Oni nisu manekeni, ali se slikaju kao da jesu. 😉 To je ljubav, to nije reklama. 😀 Dušica i Goran, prave pravcate dušiiice.

Lejla mi je spomenula šminkerku Dijanu koja je ujedno i blogerka. Setila sam se o kome je reč i pomislila – to je to! Žena za nas. 🙂 Kad sam je videla, nisam mogla da odvojim pogled sa njenog lepog lica i nasmejanih očiju. Dijana make up. Šminker – checked.

Za friz nikog drugog nisam htela da zovem do Darka Pandurskog, poznatijeg kao Ucha hair-a. Darko je specijalista za opako dobre frizure. Par puta sam imala priliku da se lično uverim u njegova čudesa od rukotvorina na glavi. 🙂 Frizer – checked.


Tražile smo neku divnu haljinu „sirenaste“ forme za našu buduću mladu. Morala je da bude glamurozna, zlackasta, ekstravagantna. Setila sam se! Haljine iz Alhemije mogla sam do besvesti da isprobavam pred venčanje. Tamo sam videla šta je prava čipka na haljini. Dobra energija u salonu, ljubazni ljudi, jedva sam čekala da opet sarađujemo! Haljina – checked.

Odelo za našeg superstrava opušetenog mladoženju? Ni tu nisam imala dileme. Svetleći je za naše venčanje pazario dve Barbolini košulje i tek na fotkama sa venčanja videh da je sve što su prodavačice besedile zbilja. „To belo je zaista belo“. 🙂 Kvalitetnim italijanskim krojevima od najfinijih materijala mogu se pohvaliti brendovi Navigare i Barbolini. Fino, kvalitetno i otmeno. Od glave do pete smo u Promodi prebrinuli mladoženjin stajling. Odelo, kaiš, cipele – checked.

Fina nam je opet pripremila one baš Fine kolače! 😀 Nekada se zapitam da li ove ispiracije radimo samo da bismo se njima sladile?! 😉 Šefica kuhinje i aranžer raznoraznih đakonija, trčeći između posla i dece, svratila, kao i uvek, na kafu sa nama. Našoj sreći nije bilo kraja kada ušla je u kuhinju i počela da dekoriše hranu. ♥ Slatkiši – checked.

Hm, restoran koji ima divan pogled na reku? Riblji meni, dobar provod, spontano osoblje? Reka, naravno! Ono što Reku izdvaja od drugih restorana jeste uigrana ekipa i onaj prijatni osećaj da ste uvek kod kuće. Sve je u Reci normalo i ljudski, nema mrguda i duvalica. Uvek sjajna svirka, još bolja đuska i opasno dobra klopa. Reka na reci. Restoran – checked.

Ptičica, Nadalice i Frajer – mirođije u svakoj čorbi. 😀 Kakav nam je bio koncept? Nekada krenemo tako što koncepta nema. 😀 Ovaj put smo bile inspirisane glamurom 20-ih godina, Velikim Getsbijem i Beogradom na dvema rekama. Razmišljale smo kako ih spojiti i izneti u savremenom ruhu. Sto na obali reke, tamnoljubičasti detalji isprepletani zlatastim nitima, miris hortenzija koji se preklapa sa mirisom vina i glamurozno leto može da počne!

Meni je lagan i kvalitetan. Rečna riba, crni rižoto i kolači za naslađivanje. Mladenci uživaju u raskošnom letu dok sede na obali ispod svoda sa pogledom na Dunav.

Prefinjenost i otmenost, penušavo vino, zalazak sunca u smiraj dana.


Sofisticirana haljina i ravne sandale, odelo italijanskog šmeka uz neformalne cipele, zašto da ne? Udobno, prijatno, neopterećujuće, a opet elegantno.

Nakon večere, glisiranje po reci. Svetla grada se pale i nestaju u daljini dok zaljubljeni plove u noć.

Jeste li makar na tren krenuli sa nama u ovo romantično letnje veče? Veče kao stvoreno za ljubav, nežnost i romatiku. Zatvorite oči, otputujte u neko drugo vreme, u tople letnje mirise i zvukove. Budite nakratko junaci Ficdžeraldovog romana, ljubite se na mesečini i slušajte reku.

“Zato je pričekao, osluškujući još nekoliko časaka… Zatim ju je poljubio. Pri dodiru njegovih usana, ona se za njega rascveta kao cvet, i inkarnacija se završi. (Veliki Getsbi, Frensis Skot Ficdžerald)”

Mladenci: Dušica i Goran // Šminka: Dijana Džinkić Dijana make up // Frizura: Darko Pandurski Ucha hair // Venčanica: Salon venčanica Alhemija – Yolan Cris // Odelo: Promoda – Navigare, Barbolini // Restoran: Reka u Zemunu // Slatkiši: Fini // Dekoracija: Kako sam se nadala // Organizacija: Jedan frajer i bidermajer // Fotografija: Nasmej se ptičica

autor: Ivana Marinković Mandić

0 Comments

 1. Stvarno inspirativno! Prosto mi dođe da ,,obnovim bračne zavete”…

 2. Tim koji iz inspiracije u inspiraciju postaje sve bolji…toliko da izaziva nevericu da se sve ovo dešava negde na ovim prostorima. Totalno ste me oduševile i raznežile, suzu mi izazvale, jer pred ovakvim prizorima čovek ne može da ostane ravnodušan.
  Nastavite da sanjate!

 3. Recju- dusicasti! Precakani, kao i uzivo! Zadali ste im ozbiljan zadatak za real wedding ;p

 4. Natally, gledam slike i mislim se u sebi baš to! Ma ima da uradim sve ispočetka, al ovaj put drugačije..
  Predivno! Zavidim timu koji se zaigrao 😀

 5. Predivno!

  Ipak: jedan mali savet za stiliste: donje dugme od sakoa se nikada ne zakopcava i kravata je prekratka

 6. Hvala, dragi ljudi. Ja sam se zaljubila u ovo dvoje budućih mladenaca i njihovu energiju! Baš sam odlepila od sreće dok sam sklapala post.
  Dragi Petre, hvala puno na sugestijama. Stilistu nismo imali, akcenat nam je bio na emociji između dvoje ljudi, nismo mi baš neki formalisti. 😉 Ako ste raspoloženi da budete stilista za sl. inspiraciju, javite nam se na vreme. 🙂 Pozdrav veliki!

 7. Nikad bolje budjenje! Kafica, jutro boje lavande uz fotografije i opustajuci text! Pa sta ima lepse??? Predivnoooo!!! <3

 8. Uopšte mi nije teško da se ponavljam kada su ovakva remek dela u pitanju, pa ću i ovde da vas nahvalim i kažem BRAVO! Svakom inspiracijom ste sve bolje i tako ste dobar tim, da sam vas već bukirala za april – samo da znate, mhm, mhm! :*

 9. Dekoracija je predivna, mladenci prelepi, a fotografije fantasticne. Svaka vam cast!

  Gde je mlada kupila sandale?

  Mnogo mi se dopada vencanica i kombinacija sa zlatnim ravnim sandalama.

  Predivno! Predivno!! Predivno!!!

 10. Hvalaaa, Dragana, puno, puno, puno! 😀 Sandale, kao i pola garderobe sa raznoraznih snimanja su moje, vukljam ko Ciganka ne bi li se nešto na licu mesta uklopilo. 🙂 Inače, Zara, ovog leta, na poniženju, 1800 dindži. 🙂 A kožne! I udobne. 😉

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.